donderdag 16 april 2015

"Weer 't komt ist donker!" Spinaziesoep



Noh wat ik guster eten hew... Slikvingerend lekker: Spinaziesoep.

Maar dut lukt alliendeg as jollie 'n staafmixer hewwe dat ik zeg 't maar effies.


Òotemetòòt was tuiskommen met 'n zak vol wulde spinazie. Dat benne van die gròte spinazieblade met puur zo'n stihl deeran.
Eerst maarderes 'n bouillonnetje maakt. Gien blokkies vezelluf want die bennen niet lekker want die smake veulste sterrek dat:
1 Uiën, 5 cm wunterwortel en twaai stihle bleikselderie foinhakt en in olaifolie anfruit. Ondertussen de spinazie wossen en de stihle drvanof sneje en die boi de uiën etc. gooit. Deer nei 10 minuutjes (af & toe omroere) areve pollepel water d'r bai dein en dat langzaaman an de kouk brocht.
2 de bouillon leite we 'n hallef uurtje zachies kouke
3 Nou gane we in 'n are pan de spinazie roerbakke in ok weer 'n gof olaifolie met anhangend water. Op pitteg houg vuur bloive roere totdat de spinazie slap wordt, denk d'rom, da's zóó bekeken!
4 de nou gare spinazie doene boi de bouillon en nou purere we 't tottet 'n mooie gladde dikke soep is worren met de staafmixer.
5 effies proeve of d'r nag zout baai moet, effies deurroere en den lekker opete!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten