dinsdag 16 augustus 2011

Dagje Zandvoort


Als ik  's een dagje naar Zandvoort wil gaan gaan daar heel wat voorbereidingen aan vooraf. Culinair gezien dan.
Zo wordt er daags tevoren altijd pasta met bloemkool gegeten waarbij ik bewust aan de ruime kant bereid. Dus geen 150 gr. pasta en een kwart bloemkool voor met z'n tweetjes maar 225 gr. pasta en een halve bloemkool.
Alles wat we niet opeten wordt nl. morgen als souffle voor de picknik op 't strand gebruikt:

meng 't prakkie 's ochtends met twee eierdooiers en een stuk kaas dat fijngehakt is. Sla de eiwitten stijf en schep die erdoorheen. Afkruiden met zout en peper uit de molen.
Giet 't in een siliconen ovenschaal en bak de souffle in een op 180 graden celcius voorverwamde oven in een half uurtje gaar.
Als de souffle is afgekoeld kan ze aan stukken gesneden worden in ingepakt.
Gebruik voor souffle's altijd een siliconen ronde taartvorm. Die hoef je niet in te vetten en is supermakkelijk schoon te maken omdat ie niet aanbakt. Dat is met glazen ovenschalen wel effe anders....
Om een uur of 4, half 4 pakken we de trein naar 't strand, dan is de ergste hitte eraf, 't zeewater lekker opgewarmd en gaat 80 % van de Sjonnie & Anita's weer -roodverbrand- huiswaards: lekker rustig.
Wijn nemen we mee in een thermosfles, badjassen en zwemspullen mee, Hoppekee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten